January 8, 2017

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Blockchain als factchecker

 

Blockchain wordt gezien als het ei van Columbus in de financiële wereld. Het is er voor het geval mensen elkaar niet vertrouwen, zoals bij bitcoins. Het werkt eigenlijk als een openbaar kasboek, waarin alle transacties die al gedaan zijn, worden bijgehouden. Er komt bij iedere transactie een nieuwe regel bij (block), die door meerdere betrouwbare bronnen is goedgekeurd (gevalideerd). Daarmee is ieder block traceerbaar en dus betrouwbaar.

Het idee achter deze technologie is een systeem waarbij vertrouwelijke gegevens gedistribueerd worden over de keten. Niet langer is een autoriteit de top van de waarheidsketen, maar is het hele netwerk verantwoordelijk voor het bewaken van de waarheid. Deze technologie biedt wellicht ook mogelijkheden voor de journalistiek, waarbij burgers, amateur-journalisten en professionals artikelen voorzien van een credibility-keurmerk. We voorzien daarbij een landschap met artikel met veel credibility likes en credibility dislikes. Factcheckers (amateurs en professionals) kunnen zich op deze credibility factor laten voorstaan en een cruciaal knooppunt tussen feit en fictie gaan vormen.

Zie volledige artikel op Frankwatchinghttps://www.frankwatching.com/archive/2017/03/28/blockchain-als-factchecker-de-oplossing-voor-nepnieuws/

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn Basic Black
  • Twitter Basic Black