top of page

Summerschool journalistiek; van idee-tot startup (stimuleringsfonds journalistiek)

Ondernemerschap in de journalistiek is hard nodig. De leesbaarheid van de wereld is veranderd (zie ook David Lankes, Atlas of New Librairianship), maar daardoor ontstaan er juist veel kansen voor nieuwe verhalen. Tijdens de Summerschool Challenge journalistiek - een initiatief van het Stimuleringsfonds voor de journalistiek- krijgen afgestudeerde studenten journalistiek en media de kans om innovatieve ideeën tot een start up te ontwikkelen.

De Summerschool, dit jaar georganiseerd op het prachtige landgoed van Kameryck, volgt de methode van de 'Google Sprint'. In een week tijd wordt het idee uitgewerkt , de beoogde doelgroep in kaart gebracht en een prototype ontwikkeld en getest.

Als externe expert mocht ik de ontwikkelde ideeën van advies voorzien en deze journalistieke innovators

helpen met het ontwikkelen van prototypes. Zie hier de veelbelovende resultaten.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page