top of page

Smart City Girls


Van alle kanten komen de technologische ontwikkelingen op ons af: robots, drones, slimme algoritmes, … Ze veranderen de manier waarop we in de komende jaren leven, werken en met elkaar omgaan – en het gaat allemaal zo snel dat we erdoor worden overrompeld. Bijna alles is mogelijk, maar de belangrijkste vraag voor de toekomst is wat we met technologie willen. Hoe gaan we het gebruiken in onze maatschappij? Die vraag moeten we ons vanaf heel jong stellen en dat geldt zeker ook voor meisjes. Capada participeerde in de Smart City Challenge van Eurofiber en VHTO. Zie ook de column op:

Het gaat om meer dan alleen techniek: designers, architecten, programmeurs, sociologen, psychologen, … ze moeten allemaal samen praten en werken zodat we bij de inzet van technologie denken vanuit de mensen die het gebruiken. Dat is ‘design thinking’, mijn vakgebied. Kinderen moeten er vroeg mee in aanraking komen: de bouwstenen van technologie leren kennen en weten hoe je ermee o


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page