top of page

Radicale vernieuwers van nu, 100 jaar stijl


ontwerp Willemijn Doop, Design Innovation Group

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl is opgericht. Tot de dag van vandaag heeft De Stijl invloed op design, kunst, architectuur en productontwerp. Maar zien we de invloed van De Stijl ook terug in het hedendaags digitaal ontwerp?

Kijkend naar de populaire (digitale) producten zoals de iPhone, de Nest of Google Cards lijkt het wel alsof De Stijl nog springlevend is. Het lijnenspel, het kleurgebruik, de eenvoud. Maar in hoeverre is dat zo? Wat is de invloed van De Stijl op digitaal ontwerp? In hoeverre geven digitale ontwerpers vorm aan de modernisering zoals de leden van De Stijl dat deden? Wat zijn de radicale vernieuwers van nu?

https://www.wired.com/2017/01/this-100-year-old-dutch-movement-shaped-web-design-today/#.ltswz1y9f


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page