January 8, 2017

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Smart City Girls

January 8, 2017

 

Van alle kanten komen de technologische ontwikkelingen op ons af: robots, drones, slimme algoritmes, … Ze veranderen de manier waarop we in de komende jaren leven, werken en met elkaar omgaan – en het gaat allemaal zo snel dat we erdoor worden overrompeld. Bijna alles is mogelijk, maar de belangrijkste vraag voor de toekomst is wat we met technologie willen. Hoe gaan we het gebruiken in onze maatschappij? Die vraag moeten we ons vanaf heel jong stellen en dat geldt zeker ook voor meisjes. Capada participeerde in de Smart City Challenge van Eurofiber en VHTO. Zie ook de column op:

Het gaat om meer dan alleen techniek: designers, architecten, programmeurs, sociologen, psychologen, … ze moeten allemaal samen praten en werken zodat we bij de inzet van technologie denken vanuit de mensen die het gebruiken. Dat is ‘design thinking’, mijn vakgebied. Kinderen moeten er vroeg mee in aanraking komen: de bouwstenen van technologie leren kennen en weten hoe je ermee o

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn Basic Black
  • Twitter Basic Black