January 8, 2017

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Radicale vernieuwers van nu, 100 jaar stijl

 

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl is opgericht. Tot de dag van vandaag heeft De Stijl invloed op design, kunst, architectuur en productontwerp. Maar zien we de invloed van De Stijl ook terug in het hedendaags digitaal ontwerp?

 

Kijkend naar de populaire (digitale) producten zoals de iPhone, de Nest of Google Cards lijkt het wel alsof De Stijl nog springlevend is. Het lijnenspel, het kleurgebruik, de eenvoud. Maar in hoeverre is dat zo? Wat is de invloed van De Stijl op digitaal ontwerp? In hoeverre geven digitale ontwerpers vorm aan de modernisering zoals de leden van De Stijl dat deden? Wat zijn de radicale vernieuwers van nu?

 

https://www.wired.com/2017/01/this-100-year-old-dutch-movement-shaped-web-design-today/#.ltswz1y9f

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn Basic Black
  • Twitter Basic Black