January 8, 2017

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Back To The Future? Kunst, design en wetenschap herenigd

May 1, 2017

Past het idee voor een hereniging van wetenschap, kunst en design als tijdelijke, modieuze trend in onze tijdgeest of is e

 

r iets fundamenteler aan de hand? Een paar eeuwen geleden zijn deze drie disciplines, beïnvloed door de toenmalige nieuwe technologieën, uit elkaar gegroeid en hebben sindsdien een autonome weg afgelegd met spectaculaire gevolgen. Recentelijk voelt het aan dat de vraag naar een nieuwe convergentie sterk is toegenomen. Toekomstgerichte praktijken van designers en kunstenaars baseren zich op hybride onderzoekstechnieken en ze proberen de barrières tussen verschillende disciplines te doorbreken. In de literatuur vind je steeds meer verslagen over processen van kennisontwikkeling die gebaseerd zijn op samenwerkingen tussen kunstenaars en designers enerzijds en de academische en wetenschappelijke wereld anderzijds.

 

Om meer inzicht te krijgen in de deontologische, methodologische, praktische, esthetische en ook ethische processen die aan bod komen binnen de vernieuwde structurele relaties tussen kunst, design en wetenschap, had ik een gesprek met twee bruggenbouwers die verrassende verbindingen tot stand brengen tussen deze verschillende disciplines: Danielle Arets en Koen Vanmechelen bij het brede publiek vooral bekend van zijn Cosmopolitan Chicken Project en Open University of Diversity, waaraan tal van disciplines gelinkt zijn. https://issuu.com/kwintessensmagazine/docs/kwintessens_2015-3

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn Basic Black
  • Twitter Basic Black